راهنمای مقدماتی برای ستاره شناسی

ستاره شناسی پاتریک مور

ترجمه کتاب ستاره شناسی پاتریک مور،  با به روز رسانی پِرسی سیمور، از سوی انتشارات معین، منتشر و به بازار عرضه شده است. این مطلب معرفی کوتاهی از این کتاب است.

 

سر پاتریک مور، یکی از نام های آشنا برای ستاره شناسان آماتور و علاقه مندان علم است. مردی که چندین دهه به ترویج علم و نجوم پرداخت و بانی یکی از مهم ترین برنامه های تلویزیونی حوزه نجوم بود. برنامه «آسمان شب» شبکه بی.بی.سی.

پاتریک مور یکی از پرکارترین مروجان علم دوران ما است. ده ها کتاب و مقاله از او منتشر شده است و میراث او پس از آنکه در سال ۲۰۱۲ در سن ۸۹ سالگی درگذشت، نیز ادامه یافته است.

کتاب «ستاره شناسی پاتریک مور: مقدمه ای کامل» (Patrick Moore’s Astronomy: A Complete Introduction) یکی از آثار شناخته شده او است. او در این کتاب که از مجموعه انتشارات خودآموز منتشر شده است، مخاطب را با خود به سفری در دنیای ستاره شناسی می برد.

سفری که از نخستین منظره های آسمانی آغاز و تا دوردست های عالم ادامه می یابد.

انتشارات معین ترجمه این کتاب را عنوان «ستاره شناسی» و از مجموعه کتاب های زیتون منتشر کرده است. 

برای ترجمه این کتاب نسخه سال ۲۰۱۶ کتاب که توسط پرسی سیمور به روز رسانی شده است مورد استفاده قرار گرفته است و در هنگام ترجمه، بخش هایی که در ان اطلاعات تغییری کرده بودند مطابق داده های سال ۲۰۱۷ از سوی مترجم بازنگری شدند.

این کتاب با قیمت ۴۵ هزار تومان منتشر شده است و برای تهیه آن می توانید به وب سایت نشر معین مراجعه کنید.

متن زیر بخش نخست از مقدمه این کتاب است.

ستاره شناسی پاتریک مور
ستاره شناسی پاتریک مور

«چرا باید به مطالعه ستاره‌شناسی پرداخت؟ این سؤالی است که اغلب اوقات پرسیده می‌شود اما واقعاً جواب صریح و شفافی برای آن وجود ندارد. بسیاری از مردم به بالای سر خود و به‌سوی آسمان‌ها نگاه می‌کنند و متوجه آنچه به تماشای آن نشسته‌اند، نمی‌شوند. آن‌ها درک نمی‌کنند که خورشید ما یک ستاره است و ستاره‌هایی که در آسمان شب دیده می‌شوند هر یک برای خود خورشیدهایی هستند. اینکه سیاره ما زمین، چیزی بیش از سیاره‌ای معمولی و ساده نیست که به دور ستاره‌ای کاملاً معمولی در حال گردش است. امروز ما می‌دانیم که ستاره‌های دیگر هم در اطراف خود منظومه‌های سیاره‌ای دارند و دلیلی برای شک کردن به این موضوع که ممکن است حیات در سراسر جهان پراکنده شده و در جای‌جای آن وجود داشته باشد، در دست نداریم. حتی باوجوداینکه تاکنون هیچ نشانه‌ای از وجود آن در جای دیگری از عالم نیافته‌ایم.

یادگرفتن اصول و واقعیت‌های پایه‌ای درزمینه‌ی ستاره‌شناسی زمان زیادی نمی‌برد و درعین‌حال درهای زیادی را به‌سوی علایق جدیدی برای ما باز می‌کند. در یک شب تاریک و صاف به بیرون از خانه بروید و به بالای سر خود نگاه کنید. خواهید دید اگر اطلاعاتی درباره‌ی ستاره‌ها در اختیار داشته باشید، تماشای آن‌ها به منظره‌ای خیره‌کننده‌تر و هیجان‌انگیزتر بدل می‌شود. گذشته از آن آموختن این اصول ابتدایی ستاره‌شناسی به شما بینشی واقعی درباره‌ی طبیعت و جهانی که شما را احاطه کرده است می‌دهد.»

دیدگاه‌ها

  1. سلام جناب پوریا
    بهتر نیست اگه لینک کتاب رو در goodreads بذارید تا amazon ؟
    سایت آمازون چندان نفوذی در ایران نداره، ولی بجاش اگه هر خواننده لیستی از کتاب های خوانده شده/ درحال خواندن در سایتی مثل گودریدز داشته باشه هم راستاتر میشه با اون رسالتِ روزنامه نگارِ علمی بودنِ شما.
    با تشکر

    1. سلام
      ممنون از تماستون
      من در گود ریدز اکانتی دارم که کتاب هایی که می خوانم را یکی درممیان درآنجا می گذارم
      همینطور یک قفسه ای به نام ترجمه های من را هم ایجاد کردم که فهرست کتابهای ترجمه ام در آن وجود دارد آیا راه دیگری ار پیشنهاد می کنید؟

      1. سلام.
        نه، راهتان مستقیم است. به شما پیوستم.
        تاکید من بر هدایت خوانندگان به گودریدز بود تا آمازون.
        با سپاس

  2. با توجه به طرح روی جلد و مخصوصا انتخاب فونت و افکتی که داره میشه تشخیص داد که اون انتشارات چقدر “زیر پله‌ای” نیست و یه نفر با سواد زیر سیکل و با فتوشاپ روش کار نکرده!

دیدگاهتان را بنویسید

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.