ما در عصر طلایی فیلمهای سینمایی الهام گرفته از دنیای کتابهای مصور و ابرقهرمانها زندگی میکنیم. نه تنها عمده قهرمان های برجسته و تراز اول دنیای کمیکها یا خودی بر پردههای سینما نشان داده یا در صف حضور هستند که برخی از شخصیتهای جذاب ولی کمتر شناخته شده نیز راه خود را به پرده بزرگ سینما باز کرده و گاهی توانستهاند موفقیت خیره کنندهای را به دست بیاورند.
«ونوم» آخرین نمونه این شخصیتها است که هفته گذشته در سراسر جهان اکران شد و توانست رکورد فروش آخر هفته ماه اکتبر را از آن خود کند.
این فیلم با کارگردانی «روبین فلشر» و بازی تام هاردی، میشل ویلیامز و ریز احمد به صحنه آمد و باید برای موفقیتش با فیلم تحسین شده «ستارهای متولد میشود» به کارگردانی بردلی کوپر و بازی لیدی گاگابه رقابت پرداخت و توانست با فروش خیرهکننده خود هفته خوبی را برای کمپانی سونی رقم بزند.
این فیلم در شرایطی با استقبال کمنظیر و واکنش فوقالعاده مخاطبان مواجه شد که جمع بندی منتقدان از آن به طور چشمگیری ضعیف بود. این موضوع یک بار دیگر شکاف میان مخاطب و منتقدان را به بحث روز مطرح کرد. «ونوم» با هیچ متر و مقیاسی فیلمی هنری یا اثری ماندگار نیست اما چنین وعدهای هم به مخاطب خود نداده است. این فیلم بر اساس شخصیت جنبی یک کمیک بوک ساخته شده و قرار است مخاطبش را در مدت نمایش سرگرم کند.
ونوم خط روایی مشخصی دارد. داستانش اگرچه پیچیده نیست مسیر معقولی را طی میکند، بازیها و شخصیت پردازیها بالاتر از حد قابل قبول است و اگر از پیش تصمیم نگرفته باشید که قرار است از فیلم بدتان بیاید، حتما اوقات مفرحی را با تماشای آن سپری میکنید.
شخصیت ونوم باری نخستین بار در سال ۱۹۸۴ و در شماره ۲۵۲ مجموعه کمیکهای اسپایدر من شگفت انگیز معرفی شد. خالق این شخصیت و به یکی از شخصیتهای دنیای اسپایدر من بدل شد. شخصیتی که گاه در قالب دشمن و گاه در قالب متحد «قهرمان دوستداشتنی محله شما» یا همان مرد عنکبوتی ظاهر میشد.
شخصیت ونوم در دنیای کمیکها به طور مستقیم وابسته به اسپایدرمن و دنیای او است. این موجود در اصل توده سیاه و سیالی به نام سیمبایوت است که از فضا به زمین آمده است. او همانند انگل برای زندگی روی زمین نیاز به میزبان انسانی دارد که بتواند ترکیب او را با خود تحمل کند. شخصیتهای متعددی میزبان او در داستانها بودهاند از خود پیتر پارکر یا اسپایدرمن گرفته تا ادی بروک که البته شاید شاخصترین میزبان ونوم هم باشد.
البته این نخستین باری نیست که ونوم بر پرده سینما می آید. پیش تر و در قسمت سوم اسپایدر من ونوم یکی از ضد قهرمان های داستان بود و البته آن فیلم چندان با استقبال روبرو نشد.
داستان فیلم ونوم نیز داستان ادی بروک است. خبرنگار سمجی که حاضر به ملاحظهکاری نیست و سعی در افشاگری رفتارهای یک کمپانی بزرگ دارد. کمپانی لایف که همزمان بازار دارو و فناوری و صنایع فضایی را در اختیار دارد.
در طول داستان سیمبایوت راه خود را به بدن ادی پیدا می کند و شخصیت دوگانه ادی بروک / ونوم شکل می گیرد. شخصیتی که با بازی خیره کننده و عالی «تام هاردی» به اوج این فیلم بدل شده است. ونوم و ادی نه تنها دو چهره و دو شخصیت مختلف را بروز میدهند که رابطه میان آنها به تدریج توسعه مییابد. رابطه این دو تنش کمدی جذابی را ایجاد میکند که یکی از نقاط اوج این فیلم است.
با وجود اینکه ونوم شخصیت فرعی داستان اسپایدر من است اما سونی به دلیل قرارداد پیچیدهای که با کمپانی مارول دارد نتوانسته از اسپایدر من در این فیلم استفاده کند. کمپانی سونی، سعی میکند دنیایی از شخصیتهای جنبی کمیکهای اسپایدرمن بسازد که موفقیت اقتصادی ونوم در نخستین گام تضمین کننده ادامه این مسیر است.
رده این فیلم PG-13 است به این معنی که برخی از گفتار یا رفتار فیلم ممکن است برای کودکان زیر ۱۳ سال مناسب نباشد و آنها باید با نظارت والدین فیلم را ببینند.