به وب سایت شخصی من خوش آمدید!  من پوریا ناظمی، دانش آموخته ریاضیات محض از دانشگاه فردوسی مشهد و روزنامه نگار علمی مستقل هستم.

پیش از این عضو هیات تحریریه ماهنامه نجوم، دبیر سرویس علمی روزنامه جام جم، موسس و سردبیر ضمیمه علمی جام جم به نام سیب، عضو تحریریه دانستنیها، همکار برنامه تلوزیونی آسمان شب، طبیعت فراموش شده بودم و در برخی از برنامه های دیگر تلویزیونی  نقش کوچکی زیر عنوان مشاور داشتم.

در دانشگاه کونکوردیا در شهر مونترال در رشته «نوآوری های دیجیتال در مطالعات رسانه» فارغ التحصیل شدم و پایان نامه ام درباره  بازنمایی فناوری CRISPR-Cas 9  در بستر رسانه ای یوتیوب، منتشر شده است. همزمان دستیار پژوهشی پروژه روزنامه نگاری علمی این دانشگاه بودم.

به دلیل علاقه شخصی ام به ستاره شناسی سال ها است که فعالیت نجوم آماتوری دارم. مدت ها با شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران همکاری داشتم و عضو هیات دبیران آن بودم. در رصدخانه آموزشی زعفرانیه تهران و چند مرکز دیگر به تدریس نجوم پرداخته ام و در برگزاری برخی از برنامه های ترویجی و نجومی نظیر روز نجوم، پروژه های ۱۰۰ ساعت نجوم و شب های گالیله از مجموعه پروژه های سال جهانی نجوم و بسیاری دیگر مشارکت داشته ام. چند دوره ای داور رقابت رصدی مسیه بودم و پس از اینکه ایده برگزاری رقابت رصدی صوفی را مطرح کردم ۲ دوره با همکاری کاظم کوکرم مسئول برگزاری آن بودم.

در سال های اخیر تمرکز و علاقه اصلی من برروی مطالعه در زمینه ژورنالیسم علمی و همچنین فراهم کردن فرصت هایی برای رشد این شاخه از روزنامه نگاری است و اگر فرصتی دست بدهد به طرق مختلف سعی در کمک به توسعه این شاخه از روزنامه نگاری در ایران می کنم.

تلاش برای آموختن و معرفی روندهای توسعه علمی، روش علمی و چهره های علمی برجسته بخش دیگری از تمرکز اصلی فعالیت های من به شمار می رود. در این مسیر همچنین سعی می کنم امکانات متفاوت را تجربه کنم. مجموعه ای تحت عنوان ویدیو کست های «در این شب ها»  یکی از این تجربه ها است .
همچنین پروژه راز که با همکاری دوست قدیمی ام پژمان نوروزی مهیا می شد از جمله این تجربه ها بود که در قالب پادکستی علمی تولید و تا نیمه سال ۱۳۹۷ منتشر می شد.

پس از آنکه برای مدتی طولانی (از دی ماه سال ۱۳۸۲)  به طور جسته گریخته به وبلاگ نویسی در وبلاگ pnazemi.persianblog.ir مشغول بودم با لطف و کمک دکتر علیرضا مجیدی نوشتن در این وب سایت را شروع و بخش عمده ای از آرشیو قبلی پرشین بلاگ را نیز به اینجا منتقل کردم.

در دوره همه گیری علاوه بر ویدیوهای یوتیوب و پادکست در این شب ها به همراهی ماهان غفاری و مهرنوش جعفری پادکست کووید کست را تولید و منتشر کردم.

در سال ۱۳۹۹ جایزه انجمن ترویج علم ایران را به دلیل پوشش همه گیری کووید دریافت کردم و سال ۱۴۰۰ جایزه ترویج علم چراغ جایزه ترویج علم خود را به من اهدا کرد.
هم اکنون علاوه بر این وب سایت فیچرهایی را به صورت منظم برای رادیو فردا می نویسم و همین طور پادکستی به نام چیستا را روزهای دوشنبه در قالب پادکست های رادیو فردا منتشر می کنم که هر هفته به یکی از داستان های دنیای علم و فناوری و آینده می پردازد.

همین طور به صورت میهمان و کارشناس علمی در برنامه های تلویزیونی رسانه های مختلف از جمله ایران اینترنشنال و بی بی سی حضور پیدا می کنم.