پایان نامه

موضوعی که در دوره کارشناسی ارشد رشته «نوآوری های دیجیتال در مطالعات رسانه» در دانشگاه کُنکوردیا و در قالب پایان نامه و زیر نظر دکتر دیوید سکو بررسی کردم، مساله بازنمایی و گفتگو درباره فناوری نو ظهور ویرایش ژنتیک CRISPR-Cas9 با تمرکز بر محتوای تولید شده در یوتیوب بود.
برای این پروژه با روش های مختلف محتوای در دسترس و قابل بازیابی مربوط به این موضوع در فاصله سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ استخراج شد و در نهایت با مرور بیش از ۷۰۰ ویدیو، سعی شد به این سه پرسش پاسخ داده شود که در مورد این فناوری نوظهور واکنش یوتیوب و تولید محتوای مربوط به آن چه مقدار بوده و در چه قالب هایی این محتوا قابل تقسیم بندی است، چه پیرنگ یا تم هایی در بیان محتوای تولید شده دیده می شود و در نهایت اینکه کدام یک از مدل های روزنامه نگاری علم در این ویدیو ها قابل تفکیک است و آیا شاهد شکل گیری مدلی تازه در ارتباطات علم درباره فناوری های نوظهور هستیم یا خیر.
شاید این متن برای برخی از دوستانی که در این حوزه کار می کنند جالب باشد. متن این پایان نامه را می توانید از این لینک دانلود کنید.

ترجمه‌ها : 

دفترچه ویراستاری علم

کتاب دفترچه ویراستاری علم، نوشته گروهی از بهترین روزنامه نگاران و ویراستاران علم است که زیر نظر برنامه روزنامه نگاری نایت در دانشگاه ام. آی. تی. تهیه و تولید شده است. در این کتاب که ترجمه رسمی فارسی آن از سوی ناشر منتشر شده است، موضوعات مختلف در زمینه روزنامه نگاری و ویراستاری علم مورد بحث قرار گرفته است.

این کتاب نه تنها برای روزنامه نگاران علم و روزنامه نگاران به صورت عام که برای همه کسانی که به علم و دنیای ارتباطات علم علاقه دارند می تواند جذاب و آموزنده باشد.

ترجمه فارسی این کتاب را می توانید به رایگان از وب سایت مخصصو این کتاب (وابسته به پروژه نایت) در نشانی زیر دانلود کنید.
در صفحه این وب سایت به صفحه دانلود رفته و نسخه فارسی را انتخاب کنید. اگر از این کتاب راضی بودید می توانید نظرتان را با ناشر به اشتراک بگذارید:

https://ksjhandbook.org

سیاهچاله: راهنمای بقا

این هیولای پنهان شده در پیچش‌های فضا و زمان سال های سال است که ذهن دانشمندان و تخیل رویاپردازان را مجذوب خود کرده است.
اما واقعیت این شگفتی‌های کیهان کدام است؟ جهان در اطراف و در درون آن ها به چه شکلی در می‌آید و اگر گذرتان به حوالی یکی از این آشفتگی‌های فضا و زمان افتاد چه باید بکنید؟ آیا راهی برای نجات یافتن از قلمرو سیاه چاله وجود دارد؟
جنا لوین، اخترفیزیکدانی است که شما را در قالب روایتی جذاب با دنیای این موجودات غریب آشنا می کند و راهنمایی شما برای بقا در دنیای سیاه‌چاله ها را بر عهده می‌گیرد.
از هفته آینده می توانید این کتاب را از طریق انتشارات هفت و نیم تهیه کنید.
درباره نویسنده کتاب سیاهچاله، راهنمای بقا می توانید صفحه دانشگاهی او را مرور کنید

نویسندگی علمی در جهان آنلاین

انتشارات ثانیه، کتاب «نویسندگی علمی در جهان آنلاین» با موضوع فنون نویسندگی علمی در فضای مجازی را منتشر کرد.

ویراستاران کتاب، کریستی ویل­کاکس، بتانی بروکشایر و جیسون جی. گولدمن هستند و مترجم آن پوریا ناظمی است.

در مقدمه کتاب از قول ویراستاران آمده است:‌ «ما بیست‌وهفت نفر از موفق‌ترین و روشنگرترین چهره‌های ارتباطات علم آنلاین را گرد هم آورده‌ایم تا آنچه را سال‌ها تجربه به آن‌ها آموخته است با شما در میان بگذارند. تمام تجربه‌های آن‌ها تا جای ممکن به‌روز و کارآمد است و تا حدی که امکان دارد همه منابع آنلاین که در این کتاب خواهید دید به‌روز شده و در دسترس هستند.

کسی که کارش را در نقش ارتباط‌گر علم آغاز می‌کند نمی‌خواهد حضورش و صدایش در میان جمعیت گم شود. همه ما داستان‌های متفاوتی برای روایت داریم. زاویه‌های مختلفی که برای ارتباطات استفاده کنیم؛ اما برخی از اوقات پیدا کردن صدا و لحن شخصی و منحصر به فردمان می‌تواند کاری دشوار باشد. جامعه ارتباطات علمی شاید در نظر اول ظاهری هراسناک داشته باشد، اما جامعه‌ای دوستانه است.»

در این کتاب، مباحثی چون «تاثیر تجربه‌های شخصی در نویسندگی علمی»، «توصیه‌هایی را برای زنانی که به وبلاگ نویسی روی می‌آورند»، «فواید وبلاگ‌نویسی به‌عنوان بخشی از دوره آغازین کار ژورنالیسم»، «نویسندگی علمی در مسیر ارتقا و رشد شغل دانشگاهی»، «چگونگی پوشش کنفرانس‌های علمی»، «فنون مخاطب‌یابی در فضای آنلاین»، «نحوه مواجهه با مزاحمان اینترنتی»، «چطور می‌توانید با وبلاگ‌نویسی درآمد کسب کنید؟» و «چطور وبلاگ شما می‌تواند در نقش یک «آزمایشگاه نویسندگی» به شما خدمت کند؟»، مطرح می‌شوند.

«نویسندگی علمی در جهان آنلاین»، در ۳۲۶ صفحه، قطع رقعی، به قیمت ۶۰ هزار تومان وارد بازار نشر شده است.

برای تهیه این کتاب می توانید به وب سایت انتشارات ثانیه مراجعه نمایید تا از روش خریدهای حضوری، آنلاین و تلفنی آن استفاده کنید.

سفر به فضا و بازگشت دوباره

شما می توانید ترجمه کتاب سفر به فضا و بازگشت دوباره نوشته سالی راید، نخستین زن فضانورد ایالات متحده را به صورت رایگان دانلود نمایید.

در این کتاب ضمن اینکه سعی شده صفحه‌بندی کتاب اصلی در حد امکان رعایت شود، چند ضمیمه کوتاه درباره تاریخ عصر فضا، داستان حضور زنان در فضا و مصاحبه‌ای با یکی از پیشگامان زن در عصر فضا را خواهید خواند.

این داستان شما را همراه با نسل اول فضانوردان شاتل‌های فضایی راهی مأموریتی یک‌هفته‌ای به مدار زمین می‌کند. آنچه در اینجا می‌خوانید با داستان امروز فضانوردان متفاوت است و همین هم ارزش این مطلب را بیشتر می‌کند. چون نگاهی دست‌اول به دنیایی که اگرچه در زمان خودش مرزهای فناوری به شمار می‌رفت، اما امروز و تنها چند دهه بعد، به نظر اثری باستانی می‌آید.

دایره‎المعارف مصور فضا

«دایره‌المعارف مصور فضا: از زمین تا کرانه‌ی جهان» نوشته‌ی مشترک «کرول استات»، «روبرت دینویدی»، «دیوید هیوز» و «گلیس اسپراو» توسط «پوریا ناظمی» به فارسی برگردانده شده است. این اثر در هفت فصل تدوین شده است. «زمین: سکوی پرتاب»، «دنیاهای همسایه»، «فراسوی کمربند»، «کهکشانی از ستاره‌ها»، «جهانی از کهکشان‌ها» و «سرحدات بیرونی» عنوان شش فصل کتاب است. فصل آخر نیز به معرفی منابع اختصاص دارد. عنوان‌هایی همچون «رصد آسمان‌ها»، «کاوش زمین از فضا»، «منظومه شمسی»، «نقشه‌برداری از ماه»، «سطح سیاره زهره»، «سیاره‌های بیرونی»، «اقمار مشتری»، «کهکشان راه شیری»، «ویژگی‌های ستاره‌ها»، «خوشه پروین»، «حیات فرازمینی»، «بازیافت ستاره‌ای»، «قلب راه شیری»، «جزایر کهکشانی»، «کیهان‌شناسی چیست؟»، «چشم‌اندازی از بالای جهان» در این دایره‌المعارف به چشم می‌خورد. در بخشی از کتاب درباره‌ی تولد منظومه‌ی شمسی می‌خوانیم: «منظومه ی شمسی ما ۴.۶ میلیارد سال پیش از دل یک ابر عظیم گاز و غبار که به آرامی به دور خود می‌چرخید و درون کهکشان راه شیری قرار داشت به وجود آمده است. به تدریج و در اثر نیروی گرانش این ابر عظیم متراکم شده و سرعت گردش آن به دور خود افزایش یافته است. در حالی که نواحی مرکزی این ابر چگال‌تر می‌شد دمای آن نیز افزایش می‌یافت. این ناحیه در نهایت تبدیل به خورشید شد. در اطراف منطقه مرکزی قرص‌های دواری از غبار و گاز و یخ وجود داشتند. درون این قرص‌ها ذرات غبار و گاز و یخ به هم متصل شدند و ساختارهایی را به وجود آوردند که آن‌ها را خرده سیاره‌ها می‌نامند. این خرده سیاره‌ها با هم برخورد کردند و قطعات بزرگ‌تری را به وجود آوردند که آن‌ها را پیش سیاره می‌نامند. برخوردهای بعدی میان پیش‌سیاره‌ها باعث به وجود آمدن ۴ سیاره داخلی و هسته‌های ۴ سیاره بیرونی شد. در نهایت سیاره‌های بیرونی توانستند انبوهی از گازهای محیط را به خود جذب کنند و اتمسفرهای غول‌آسایی را به وجود آورند که آن سیاره‌ها را دربرگرفته است.» کتاب حاضر را انتشارات «سایان» با ورق‌های گلاسه منتشر کرده و در اختیار مخاطبان قرار داده است.

میان ستاره ای به روایت علم

میان ستاره ای به روایت علم

فیلم میان‌ستاره‌ای (Interstellar)  که در سال ۲۰۱۴ با کارگردانی کریستوفر نولان بر پرده سینماهای جهان به نمایش درآمد، یکی از مهم‌ترین فیلم های علمی‌تخیلی سال‌های اخیر بود. این فیلم که داستان خود را در بستر علم و بر لبه مرزهای آگاهی ما از جهان روایت می‌کرد، سعی کرده بود تا حد امکان به مفاهیم علمی پایبند بماند. یکی از دلایل چنین وفاداری حضور فعال شخصیتی مانند کیپ تورن، فیزیکدان برجسته معاصر در فرآیند ساخت این فیلم است. اینک کیپ تورن در کتابی که ترجمه فارسی آن منتشر شده است، به توضیح عمیق تر مفاهیم علمی فیلم میان‌ستاره‌ای پرداخه است. او به بهانه این فیلم امکانات ما در جهان علم را بازگو می‌‌کند و توضیح می‌دهد آنچه در این فیلم دیده‌ایم در جهان واقعیت چه جایگاهی دارد.

این کتاب که یکی از بهترین کتاب‌های ترویج علم سال ۲۰۱۴ بود، با مقدمه ای از کریستوفر نولان منتشر شده است و ترجمه فارسی آن نیز به همراه مقدمه‌ای از دکتر رضا منصوری، کیهان شناس و استاد دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.  

کتاب به همراه انبوهی از تصاویر و شکل های توضیحی رنگی برای کمک به درک بهتر مفاهیم علمی توضیح داده شده در فیلم و از سوی موسسه آسمان شب و انتشارات کارگاه منتشر شده است.

ترجمه کتاب کار مشترک حسین شهرابی و من است و آیرین شیوایی عزیز مرور علمی آن را بر عهده گرفته بود و در انتها نیز دکتر رضا منصوری مقدمه ای بر آن نوشته است. 

برای اطلاع از مراکز توزیع کتاب می توانید با دفتر موسسه طبیعت آسمان شب تماس حاصل کنید.

آواتار – نگاهی علمی به فیلم علمی ‌ـ‌ تخیلی اواتار

استفان بکستر
ترجمه پوریا ناظمی
فیلم سینمایی اواتار ساخته جیمز کامرون نقطه اوجی در تاریخ فیلم‌های علمی تخیلی به‌شمار می‌رود. دقت علمی ارائه‌شده در این فیلم و ریشه‌داشتن موضوعات و ایده‌ها در واقعیت علمی باعث شده است تا به بستری مناسب برای ترویج علم بدل شود. به‌همین دلیل استفن بکستر، یکی از برجسته‌ترین نویسنده‌های علمی‌ـ‌تخیلی معاصر که فعالیت‌های علمی و مهندسی را در سابقه خود دارد به‌سراغ این فیلم رفته و به بهانه آن به کاوش در دنیای علم اطراف آن پرداخته است. چقدر از آنچه در فیلم می‌بینید ریشه در واقعیت دارد؟ چه مقدار از آن تاکنون تحقق‌ یافته است؟ وضعیت ما در مواجهه با موضوعاتی مانند محیط‌زیست، سفرهای فضایی، مواجهه با بیگانه‌ها و ساختار و ریخت‌شناسی آنها چیست؟ و آگاهی ما از مغز چگونه در حال تغییر است.
در حالی‌که جیمزکامرون در حال آماده کردن سه قسمت بعدی فیلم اواتار است که بر اساس تخمین‌ها در یکی‌دو سال آینده به‌روی پرده خواهد رفت، اکنون فرصت مناسبی برای بازگشت به دنیای اواتار و کاوش علم در آن است .

مقدمه ای کوتاه بر تاریخ ستاره شناسی

مقدمه ای کوتاه بر تاریخ ستاره شناسی

انتشارات حکمت/ بصیرت در ادامه انتشار ترجمه کتاب های مجموعه مقدمه‌ای بسیار کوتاه بر علم انتشارات اکسفورد، ترجمه کتاب تاریخ ستاره شناسی را منتشر کرد. این کتاب که همزمان با هفته کتاب منتشر شده است نگاهی سریع ولی عمیق با تحول دانش ستاره شناسی دارد.

کتاب مقدمه‌ای بسیار کوتاه بر ستاره‌شناسی از مجموعه مقدمه‌های بسیار کوتاه انتشارات آکسفورد مانند دیگر کتاب‌های این مجموعه علی‌رغم حجم اندکش چگالی بالایی از  اطلاعات دقیق را در اختیار خواننده می‌گذارد تا به طور سریع با رشد و تحول ستاره‌شناسی در جهان از آغاز تا سپیده دم آغاز عصر اختر فیزیک آشنا شود.

میخاییل هاسکین، دانش‌آموخته کمبریج و از استادان شناخته‌شده تاریخ علم در این کتاب روایت دقیق اما سریع را از تحول ستاره‌شناسی در برابر خواننده‌اش قرار می‌دهد که می‌تواند در کنار سایر منابع موجود منبع مناسبی برای شروع مطالعه تاریخ ستاره‌شناسی باشد.

روزنامه نگاری علمی؛ سبک ها، روش ها و تکنیک ها

روزنامه نگاری علمی؛ سبک ها، روش ها و تکنیک ها

این کتاب در واقع ترجمه ای از ویراست دوم کتاب راهنمای میدانی نویسندگی علمی است. گروهی از بهترین نویسندگان علمی معاصر در حوزه ها و زمینه های مختلف در این کتاب مقاله نوشته اند. کتاب نه تنها به اصول اولیه و روش های اساسی در روزنامه نگاری علمی می پردازد، اما در عین حال به طور خاص وارد حوزه های سبک ها و تخصص های مختلف و رسانه های مختلف می شود و سعی می کند تجربه برخی از سرشناس ترین افراد فعال در آن حوزه را با مخاطب در میان بگذارد.این کتاب راهنمای رسمی انجمن ملی نویسندگان علمی آمریکا است و به نوشته جام جم آنلاین این کتاب در ۶۰۰صفحه  و تیراژ ۳۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر شده است و  برای خرید آن می توانید با شماره ۲۲۹۲۰۷۸۱ که بخش سفارشات است یا ۲۲۹۲۰۷۸۰ که بخش انتشارات است تماس بگیرید یا درخواست تان را به شماره ۲۲۹۲۰۷۸۳ فکس کنید.

با توجه به توقف انتشار و توزیع این کتاب از سوی ناشر شما می توانید نسخه پی دی اف آن را به رایگان از لینک زیر اینجا دانلود کنید.

FGSW-E

اخترشناسی علمی

این کتاب ترجمه ای است از کتاب ستاره شناسی از مجموعه متاب های شاهد عینی انتشارات DK. این کتاب که به صورت تمام رنگی و به همراه تصاویر و داده نگاری های (اینفو گرافی) فراوان به چاپ رسیده است، شما می توانید به طور مقدماتی با دانش ستاره شناسی آشنا شوید. این کتاب داستان ستاره شناسی را از تاریخ دوران باستان آن آغاز می کند و آن را تا آخرین یافته های جدید ستاره شناسی پیش می آورد. در بخشی از کتاب به اختصار به توضیح عالم و تحول آن و همچنین ستاره ها و سرنوشت آنها و منظومه شمسی پرداخته می شود.

در بخش دوم کتاب راهنمایی برای انتخاب تلسکوپ و یا دوربین دوچشمی برای کسانی که تازه قدم به دنیای نجو مگذاشته اند آورده شده و در بخش سوم راهنمای رصد در آسمان شب منتشر شده است. در این بخش ضمن معرفی روش های جهت یابی در آسمان به صورت دقیق هر صورت فلکی و مهمترین اجرام قابل رصد در آن آورده شده است. در انتها نیز نقشه های ماهانه رصد آسمان شب و همینطور جدول مهمترین رویدادهای سال های آینده منتشر شده اشت.

با توجه به اینکه بین زمان ترجمه و انتشار این کتاب فاصله زیادی افتاد، قبل از چاپ بار دیگر این کتاب  مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفته است و اطلاعات آن به روز شده است. همچنین توضیحاتی در بخش هایی که به نظر ضروری می آمده است بر آن افزوده شده است.

این کتاب را نشر نی در سال ۱۳۹۱ منتشر کرده است.

علاقمندان می توانند این کتاب را به صورت آنلاین از این نشانی خریداری کنند.

نسبیت

کتاب نسبیت از  مجموعه مقدمه ای کوتاه بر علم است که توسط انتشارات آکسفورد در حال انتشار است. در این مجموعه کتاب ها موضوعات متنوعی از سوی کارشناسان و برای مخاطب غیر متخصص اما فرهیخته توضیح داده می شوند. کتاب نسبیت از این مجموعه نوشته راسل استانارد است. این کتاب شما را به ماجراجویی شگفت انگیزی می برد که در آن با زبانی ساده اما مستدل و به دور از تخیل پردازی های رایج،زیرساخت های لازم برای درک نسبیت را در اختیارتان می گذارد.این کتاب با مفاهیم آشنایی که هر روزه با آنها مواجهیم آغاز می شود و در پایان می بینید که در این سفر هیجان انگیز تا چه حد دیدگاهتان نسبت به جهانی که در آن زندگی می کنید تغییر کرده است.برای علاقمندان علم به خصوص مسائل فیزیک و نسبیت خواندن این کتاب کوچک می تواند لذتی بی نظیر همراه داشته باشد.

اهمیت این چنین  کتاب هایی به خصوص آنجا مشخص می شود که بسیاری از علاقمندان علم و به ویزه فیزیک و ستاره شناسی در مواجهه با نسبیت دچار بدفهمی های بسیاری می شوند. در مقدمه مترجم، همچنین داستان آزمایشی که مدعی شکستن سرعت نور و نقض نسبیت را داشت به تفضیل بررسی شده است و نتایج مشاهدات احتمالی در آینده که ممکن است با این نظریه همخوانی نداشته باشند بر آینده نسبیت توضیح داده شده است. ناشر این کتاب انتشارات حکمت / بصیرت است و چاپ اول آن در سال ۱۳۹۱ منتشر شده است.

ریاضیات

کتاب مقدمه ای بسیار کوتاه بر ریاضیات از مجموعه کتابهای مقدمه ای بسیار کوتاه بر علوم است که از سوی انتشارات آکسفورد منتشر می شود . این مجموعه را یکی از بهترین مجموعه های درباره علم برای عموم ارزیابی کرده اند چرا که نویسندگان آن که همگی دارای تخصص بالا در زمینه مورد نظر هستند و سعی کرده اند به زبانی قابل فهم اما نه پیش پا افتاده موضوعات را از زاویه نگاهی خاص مورد بررسی قرار دهند.

ویلیام تیموتی گروز (William Timothy Gowers) متولد سال ۱۹۶۳ و استاد ریاضیات محض دانگاه کمبریج است. او صاحب کرسی راوس بل در این دانشگاه است و در سال ۱۹۹۸ توانست به دلیل فعالیت های موثرش در ریاضیات و به خصوص تحقیق برروی نظریه میدان ها ، مدال فیلدز که عالی ترین نشان در زمینه ریاضیات است را به خود اختصاص داده است. او در این کتاب سعی دارد خواننده را به پشت پرده ریاضیات ببرد و او را با تفکر مجرد آشنا کند، تفکر مجرد کلیدی است  که بسیاری از دشواریهای ریاضیات را آسان کرده  و باعث می شود مخاطب پس از خواندن و مطالعه این کتاب به گونه دیگری به ریاضیات بنگرد اگر چه این کتاب ،برای عموم نوشته شده است اما مطالعه آن نیازمند تفکر و دقت در مسایل عنوان شده است. خوانندگان با گذر از پیچ و خم های کتاب و تفکر بر آنها متوجه ساز و کارهایی می شوند که پیش از این از نظر آنها پنهان بود و بدین ترتیب شاید محو زیبایی ریاضیاتی شوند.

چاپ اول این ترجمه در سال ۱۳۸۹ منتشر شده است. (این کتاب هم اکنون به چاپ سوم رسیده است و برخی از اشتباهات تایپی در چاپ اول اصلاح شده است)

درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی 

درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی 

این مجموعه ترجمه ای از ۱۰ درس نامه است که توسط گروهی از روزنامه نگاران علمی شناخته شده و در قالب پروژه ای مشترک میان فدراسیون جهانی 

روزنامه نگاران WFSJ و SciDev.Net تهیه شده است. ترجمه حاضر از این کتاب ترجمه رسمی فدراسیون است که هم اینک می توانید آن را در وب سایت این فدراسیون مشاهده نمایید. ترجمه این دروس با همکاری دکتر ژان مارک فلوری Jean-Marc Fleury، دبیر وقت فدراسیون جهانی روزنامه نگاران علمی میسر شد. همزمان با ترجمه درس های این مجموعه بر اساس توافقی که با جناب آقای دکتر نمک دوست صورت گرفته بود و با زحمت جناب آقای فریبرز بیات که مرور و ویرایش درس ها را بر عهده داشتند برروی مدرسه روزنامه نگاری همشهری نیز منتشر می شد. 

این درس ها در سه نسخه آنلاین، کتاب الکترونیک و پی دی اف قابل دریافت است. توصیه من این است که در صورت امکان از نسخه پی دی اف آن استفاده نمایید چون به دلیل حروف چینی فارسی در آنلاین و کتاب الکترونیک توسط دوستانی که به فارسی آشنایی نداشتند برخی از اشتباهات وارد شده و همچنین برخی از تصحیحات بعدی صورت نگرفته است. می توانید در این نشانی به صفحه این دروس دسترسی پیدا کنید و در این نشانی مقاله معرفی ترجمه فارسی آن را مطالعه کنید. 

همکاری در ترجمه کتاب‌های:

فرهنگنامه نجوم و فضا

فرهنگنامه نجوم و فضا

این کتاب زیر نظر بابک امین تفرشی گردآوری، ترجمه و تالیف شده است. عمده کار ترجمه کتاب بر عهده شادی حامدی آزاد بوده و آیرین شیوایی و من هم بخش هایی را در ترجمه و تالیف کمک کردیم. به طور مشخص من بخش هایی از تاریخ نجوم این مجموعه را نوشتم.

این کتاب توسط انتشارات طلایی و برای اولین بار در سال ۱۳۸۸ و در ۳۲۰ صفحه منتشر شده است.

توضیح اینکه در بخش تاریخ نجوم این کتاب در جایی که به مغ ها اشاره شده است توضیحی در پرانتز آورده شده که این افراد پیروان حضرت نوح بوده اند. این توضیح کاملا اشتباه است و نه من و نه ویراستار ارشد هیچ کدام آن را ننوشته ایم و هنوز نمی دانم چطور به درون متن راه یافته است پس اگر این کتاب را می خوانید دقت کنید که این توضیح کاملا اشتباه است.

 

نماد گمشده

نماد گمشده

 نماد گمشده آخرین کتاب منتشر شده دن براون با محوریت شخصیت نماد شناس و تاریخ دان هنر، رابرت لنگدان است. شخصیتی که در دو داستان قبلی دن براون به نام های شیاطین و فرشتگان و راز داوینچی نقش اصلی را بازی می کرد. این کتاب را دوست عزیزم حسین شهرابی به فارسی برگداند و توسط نشر افق منتشر شد. یکی از ویژگی های ترجمه های حسین شهرابی زیر نویس ها و ارجاعات مفصل او به شمار می رود و در همین مورد از من خواست تا دو مقاله کوتاه به عنوان ضمیمه در باره برخی از نکات کتاب بنویسم . این توضیحات در بخش انتهایی کتاب منتشر شده است.

دیدگاه‌ها

  1. salam gaghaye nazemi
    merci az moarefi ketabe riaziat
    man donbale hamchin ketabi bodam va hamishe soal bod ke in riazy ke man mikhonam az koja va chetor kashf shode age ketabe dg ham midonid man mamnon misham moarefi konid

  2. سلام
    آقای ناظمی از شما سپاس گزارم که به ،این نکته در مورد کتاب فرهنگنامه نجوم وفضا اشاره کردید، در هنگام خواندن کتاب به این قسمت توجه زیادی نکرده بودم .این کتاب اولین کتاب نجومی است که من می خوانم و در واقع دروازه ای بود برای وارد شدن به دنیای زیبای نجوم .از شما و همکارانتان بسیار سپاس گزارم

  3. سلام
    فقدان مشابه کارهای شما در بازار کتاب ایران به شدت آزاردهنده است. به ندرت شاهد ورود اهل تالیف و ترجمه به حوزه کتب popular science هستیم و لذا امثال شما قدرشان قابل بیان نیست.
    امیدوارم که کتب سری a very short introduction از آکسفورد را باز هم ترجمه کنید.
    ممنون.

  4. با سلام
    آقای ناظمی من هرچی در جستجوی نمایشگاه کتاب گشتم کتاب میان ستاره ای به روایت علم رو یافت نکردم. با توجه به قیمت بالای کتاب که البته ارزش آن را دارد٬ خرید آن را با توجه به عدم حضور در نمایشگاه سخت می کند. لطفا راهنمایی بفرمایید

    1. سلام
      واقعیت این است که من اطلاع چندانی از نحوه توزیع ندارم. اما فکر کنم بهترین راه برای گرفتن جوا تماس با موسسه آسمان شب است تلفن های تماس را می توانید از وب سایت آن ها د رنشانی http://telescope.ir بردارید. شاید در غرفه خاصی باشد یا برنامه دیگری داشته باشند.

  5. سلام
    اقای ناظمی لینک های درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی به درستی باز نمیشود 🙁

  6. سلام آقای ناظمی،ویرایش جدید دانسنامه نجوم و فضا از نشر طلایی رو خوندم واقعا خوشم اومد،مقالات شما رو هم توی مجله دانستنیهادنبال می کنم،همینطور رادیو راز را نیز گوش می دهم.واقعا ممنون….شاید باورتون نشه من ۱۳ سالمه.

  7. آقای ناظمی خیلی مثل اینکه با دین و ادیان مخالفی…یک بار در عمر از بچگیم که توی شبکه ۴ حرف میزدی تا الان ندیدم یکبار بگی به نام خدا یا بسم الله الرحمن الرحیم…

    حالا یه نفر درباره مغ ها یه توضیحی داده بودن یا نبودن چیه خودتو کشتی سر این؟

    1. این اشتباهی بود که در کتاب بدون سوال کردن از نویسنده و ویراستار وارد شده و باید اصلاح می شد

  8. با سلام خدمت آقای ناطمی عزیز.حدود یک سال و اندیست در جستجوی کتاب روزنامه نگاری علمی شما هستم ولی نه در سطح شهر ها و نه از طریق انتشارات نتونستم کتاب رو پیدا کنم.تنها یکی از دوستانتون به بنده اطلاع دادن که احتمالا کتاب در زمستان ۹۵ تجدید چاپ خواهد شد.ولی هنوز بنده نتونستم راهی برای پیدا کردن کتاب به دست بیارم.ممنون میشم راهنماییم کنین.

    1. متاسفانه دوستان روزنامه جام جم در توزیع کتاب کم لطفی می کنند.
      من در حال کار روی ویرایش دوم کتاب هستم و امیدوارم تا نیمه امسال تمام شود و منتشر بشود. اما اگر ضرورتی هست برای من ایمیل بزنید شاید بتوانم به روشی کمک کنم
      ممنون

  9. سلام آقای ناظمی،
    من ترجیح میدم مطالب دینی با مطالب علمی یه جا نباشن، و در مورد دقت علمی نویسنده کتاب نسبیت سوالی داشتم
    آیا این قبیل افراد که در زمینه رابطه علم و دین کار می کنن و ظاهرا که دین دار هم هستن، نوشته هاشون کاملا علمی هست؟
    امکان نداره مطالبی رو کم و زیاد کنن و مطالب غیر علمی رو وارد کتاب کنن؟
    ممنون

    1. کتاب نسبیت وارد حوزه دین نمی شود و نویسنده از چهره های شناخته شده و معتبر این رشته است.
      در مورد ترکیب دین و علم بله نگرانی های جدی وجود دارد که ممکن است به دلیل اینکه دو فضای کاملا متفاوت را سعی می کنند به هم منطبق کنند خطاهای زیادی در هر دو حوزه رخ بدهد

  10. سلام. اگه ممکنه مختصری در مورد کتاب ستاره شناسی پاتریک مور که به تازگی ترجمه کردین، بنویسین.
    ممنون.

  11. سلام پوریا.
    در مورد کتاب “دایره‎المعارف مصور فضا” ایا باید انتظار یک کتاب تخصصی رو داشته باشم یا اینکه فردی مثل من با دانش بسیار ابتدایی در مورد نجوم و فضا هم میتونه به نحو اکمل از این کتاب استفاده کنه؟

    1. سلام
      کتاب مقدماتی است و برای آشنا کردن علاقه مندان و بدون نیاز به پیشنیاز خاصی طراحی شده است.
      ممنون

  12. سلام جناب ناظمی
    به تازگی کتاب توفان خورشیدی رو خوندم و بسیار لذت بردم. خیلی ممنونم ازتون.
    میخواستم در مورد جلد سوم این مجموعه بپرسم که آیا در دست ترجمه هست و چه زمانی منتشر میشه؟

    1. بله مراحل آخر کار هست و کمی تاخیر افتاد به حاطر گرفتاری های من. جلد سوم با ترجمه من و حسین شهرابی احتمالا تا چند ماه دیگر به بازار می آید
      ممنون از لطفتون

  13. سلام آقای ناظمی
    سپاس از زحماتتون
    صفحه درس نامه آنلاین روزنامه نگاری علمی موجود نیست.
    آیا آدرسی هست که بشه محتویاتش رو پیدا کرد؟
    ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.